Het team

Het Skepping project wordt ondersteund door een team van ambassadeurs en overige teamleden.

Ambassadeurs — verschillende bekende Nederlanders dragen Skepping niet alleen een warm hart toe, maar zijn ook op diverse manieren actief betrokken bij de Skepping activiteiten. Met recht hebben zij daarom de eretitel van ambassadeur!

Overige teamleden — het Skepping team bestaat verder uit een kleine, maar groeiende groep enthousiaste mensen die bijna onvermoeibaar bezig zijn met het vormgeven, coördineren en uitvoeren van de Skepping activiteiten, te beginnen met het Skepping project in Johannesburg.

Ambassadeurs

Anne-Marie Jung

Anne-Marie Jung is sinds 2000 niet meer weg te denken uit de Nederlandse televisie- en toneelwereld. Een modern leven met meer lagen dan enkel de glamour van showbizz. Zo handelt haar partner in tweedehands vondsten en is haar hele interieur en garderobe opgebouwd uit vintage items. Duurzaamheid houdt haar dan ook erg bezig. Daarom steunt zij Skepping en zorgt ze er samen met ons voor dat het plastic afval in Johannesburg een nieuw doel krijgt.

Foto: Bart Honingh

Melissa Drost

Melissa Drost is onder meer bekend om de rol van Tessa en Charlotte in de musical Soldaat van Oranje en Sjors in de soapserie Goede tijden, slechte tijden. Melissa's moeder woont in Zuid-Afrika en werkt daar aan duurzame projecten. Dat verklaart Melissa's passie voor duurzaamheid en het milieu, die zij met enthousiasme inbrengt in het Skepping project. Melissa is ook bestuurslid van Stichting Skepping.

Patrick Martens

Patrick Martens is onder andere bekend van zijn rollen in de soapseries Goede tijden, slechte tijden en Zoop en de musical The Bodyguard en als presentator op Nickelodeon. Patrick zet zich graag in voor verschillende projecten en goede doelen. Als projectondersteuner van Skepping zorgt hij samen met de rest van het team voor een beter milieu en goede werkomstandigheden in Johannesburg.

Overige teamleden

Met haar passie voor fotografie en artistieke stijl brengt Celine Terpstra als fotografe van Skepping de verhalen tot leven in meeslepende beelden. Daarmee ondersteunt zij onder meer de social media campagne voor het project.

De creatieve Daan Hoexum verwerkt met zijn eigenzinnige stijl en oog voor detail beelden tot verhalende video’s. Als editor zorgt hij ervoor dat al het indrukwekkende videomateriaal van de Skepping activiteiten voor de kijker als één geheel tot leven komt.

Eva Breda

Eva Breda heeft een passie voor mooie verhalen en gevoel voor taal. Als journaliste en tekstschrijfster verwerkt zij de onbeschrijflijke ervaringen rondom het Skepping project in tekst. Daarnaast werkt zij samen met Rutger aan de coördinatie van de Skepping activiteiten.

Lotte Heerkens

De doortastende en creatieve Lotte Heerkens legt de verhalen en ontwikkelingen binnen Skepping op eigenzinnige wijze vast op beeld. Zij is mede verantwoordelijk voor de video’s die op de website te zien zijn en ondersteunt in het maken van de documentaire over het project die naderhand te zien zal zijn.

De Zuid-Afrikaanse Megan Swart kon na het horen over Skepping, het niet uit haar hoofd zetten. Met haar expertise in digital marketing en als producent bij een gespecialiseerd lokaal foto- en videografiebureau in Johannesburg, besloot zij dan ook haar krachten te bundelen en Skepping te ondersteunen. Dat doet zij nu, door zich te richten op de social media.

Adviseur en technisch coördinator Pieter van Stempvoort zorgt ervoor dat Skepping voor iedereen te volgen is door onze website te onderhouden en altijd bovenop de laatste updates te zitten. Daarbij ondersteunt hij met advies en tips het gehele project en is hij bestuurslid van Stichting Skepping.

Rutger van 't Klooster

Robbert Zoon is expert en adviseur op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid. Met zijn expertise ondersteunt hij de opbouw en de publiciteit van Skepping en blaast hiermee het project extra energie in.

Rutger van 't Klooster

Rutger van 't Klooster is als mede-eigenaar van duurzaam designplatform Abel & Tosh ondernemend en altijd op zoek naar innovatieve vormen van duurzaamheid. Zo kwam hij tijdens één van zijn nachtelijke overpeinzingen bij het concept voor het Skepping project en zie hier het resultaat! Rutger is met name bezig met de coördinatie van de Skepping activiteiten. Ook is hij bestuurslid van Stichting Skepping.

Als adviseur binnen Skepping ondersteunt Ruud van 't Klooster het gehele project. Bij praktische zaken, contacten en coördinatie zorgt hij voor begeleiding en tips waardoor hij er mede voor heeft gezorgd dat het project staat waar het nu is.