Nieuws & media

In mei 2019 was Skepping meerdere malen in de media te bekijken of beluisteren:

  • Op 6 mei vertelde onze projectondersteuner Patrick Martens in het RTL tv-programma Koffietijd met passie over het Skepping project. En op 10 mei was hij bij 100% NL te horen in een telefonisch interview, waarin hij aangaf waarom Skepping bestaat en wat jouw donatie voor het project betekent.
  • Onze inspirerende ambassadrice Anne-Marie Jung was op 7 mei te horen toen zij haar verhaal deed over Skepping op NPO Radio 2. Overigens is Anne-Marie in juni te zien bij Omroep West in de talkshow FRITS! met een duidelijk verhaal over de achtergrond en aanpak van het Skepping project in Johannesburg. Bekijk hier een voorproefje.

In maart 2019 publiceerde de Zuid-Afrikaanse internet site Daily Maverick een schokkend artikel over waste pickers in Johannesburg. Volgens het artikel helpen de pickers bij het recyclen van 90% van de recyclebare materialen van Zuid-Afrikaanse huishoudens, wat een aanzienlijke besparing oplevert van de kosten voor vuilnisstortplaatsen. Maar ondanks die belangrijke bijdrage worden de pickers dagelijks geconfronteerd met intimidatie, discriminatie en uitzetting door gemeenteambtenaren en de politie-afdeling van Johannesburg. Lees het (Engelstalige) artikel hier.


Internet site hetkanWEL publiceerde in mei 2019 een artikel over het groeiende aantal studenten aan kunstopleidingen die hun talenten inzetten om mensen bewust te maken van wereldwijde problemen als klimaatverandering, ongelijkheid en vervuiling en hier slimme oplossingen voor te bedenken. Ook het Skepping project kwam hierbij aan de orde. Lees het artikel hier.


Ambassadrice en medebestuurslid van stichting Skepping Melissa Drost heeft een warme band met haar geboorteplaats Schagen, waar ook haar roots in het acteren liggen. Mede daarom kreeg zij de gelegenheid om in de Schagen op zondag-krant van 2 juni 2019 uitgebreid te vertellen over het Skepping project en haar motivatie om zich aan Skepping te verbinden. Lees het artikel hier.